Press "Enter" to skip to content

Gasilci so otrokom res nekaj posebnega

Ko sem delala prakso na osnovni šoli smo imeli dan, ko so prišli gasilci. Imela sem res veliko srečo, da sem delala prakso ravno takrat, ko sem lahko to videla. Imela sem 2 tedna prakse. To prakso sem opravljala pri tajnici, kar je pomenilo, da sem bila seveda zraven čisto vseh dogodkov, ki so se dogajali.

Gasilci so otrokom res nekaj posebnega

En dan so na šolo prišli gasilci in jaz res nisem morala verjeti, kako so bili otroci navdušeni. Gasilci so seveda predstavili vse možno stvari. Naredili so tudi neko kratko predstavo, da so si otroci lahko predstavljali, kaj je potrebno narediti v primeru požara? Seveda so pokazali tudi, kako se požari gasijo in to je bilo otrokom zelo zanimivo. Gasilci so res nekaj posebnega in se mi zdi, da narišejo nasmeh čisto vsakemu, ki jih zagleda. So zelo pomemben člen in brez njih bi res težko živeli. Velikokrat lahko pride do neke nesreče, v kateri ne znamo reagirati in ravno zato obstajajo gasilci, ki nam pri tem lahko pomagajo. Zelo pomembno je, da se zavedamo tega, da nismo sami in da lahko vedno pokličemo na pomoč. To so res zelo lepo predstavili otrokom v osnovni šoli in še jaz sem bila res pozitivno presenečena in celotna predstava mi je bila zelo všeč. Nekatere gasilce sem tudi poznala, saj smo vsi skupaj živeli v isti vasi. Lepo so prišli do mene ter me pozdravili, jaz pa sem se jim seveda zahvalila za tako dobro predstavo. Bili so zelo veseli, da so dosegli to, kar so želeli in pokazali otrokom do česa vse lahko pride in kako je potrebno reagirati.

Zelo pomembno je, da se tega zavedajo tudi otroci, še posebej če se kdaj znajdejo v taki situaciji sami. Nikoli ne moremo biti stoprocentno pozorni. Velikokrat se lahko zgodi, da otrok pristane sam v zelo nevarni situaciji. Tako ima vsaj nekaj informacij in ve, da v tem ni sam.