Press "Enter" to skip to content

Plise zavese me rešujejo pred pogledi mimoidočih

Pri nama z ženo je velika razlika v načinu življenja, namreč jaz sem nočni tip človeka, moja žena pa jutranji. Živiva v mestnem jedru in imava stanovanje spodaj, moje žene tako ne motijo mimoidoči, ker jih zjutraj ni prav veliko in se že zgodaj naredi dan, razen pozimi, mene pa rešujejo plise zavese, ker drugače bi me vsi videli, ki bi šli mimo najinega okna. 

Ko sva se preselila, okna še niso imela nobenih zaves, sprva nisem niti pomislil na njih, a ko sem že prve moje večere delal pozno v noč, se nisem počutil dobro, ko so ljudje hodili mimo mojega okna. Seveda so me videli, tako sem za silo dal na okno deko in takoj prvi teden sem šel gledat zavese in se odločil za plise zavese, ki so mi bile najbolj praktične in so resnično preprečile poglede mimoidočih. 

Sedaj nimam po večerih več tega problema, prav dobro se počutim, ko vem, da me nihče ne more gledati. Še kako prav pa so prišle tudi moji ženi, tako jaz pustim plise zavese zvečer dol in ko se ona prebudi, se lahko sprehaja v spodnjih hlačah, pižami in se počasi uredi za službo. Prej se je takoj obleka in sedaj pravi, da ji je tako veliko lepše, da v miru v pižami spije kavo in poje zajtrk. 

Sedaj lahko oba počneva kar nama je volja, nihče naju ne gleda. Ona ima lepa jutra, jaz pa imam lepe, sproščene večere. Tako malo je potrebno, da si človek pridobi svoj mir, svojo zasebnost, ljudje od zunaj vedno zanima, kaj se dogaja za okni in avtomatsko vedno pogledaš skozi okno, če vidiš luč, pri nama sedaj to ni več možno, ker so plise zavese. Včasih jih imava dol skozi, tudi podnevi, tako zelo sva se razvadila in tako zelo bolj sproščeno se počutiva, če so plise zavese spuščene in nama omogočajo zasebnost.